Джерело: www.dniprotoday.com

Під час проведення обшуку за місцем проживання подружжя вилучено мобільні телефон та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності на користь ворога.

Співробітники Служби безпеки України за процесуального керівництва Дніпровської обласної прокуратури викрили подружжя, яке надавало російським спецслужбам секретну інформацію про розташування систем протиповітряної оборони та вчиняло диверсії на транспортній інфраструктурі регіону. Про це повідомлено в прес-центрі Офісу Генерального Прокурора.

За даними слідства, чоловік, діючи за вказівкою свого куратора з фсб рф, погодився за грошову винагороду збирати розвіддані про українські військові об’єкти. Його дружина, у свою чергу, здійснила відеофіксацію місця дислокації одного з підрозділів ППО та передала ці дані чоловікові для подальшої передачі ворогу.

Крім того, за дорученням російських спецслужб, чоловік підпалив релейну шафу на залізничній станції, що могло призвести до серйозних наслідків для транспортного сполучення. Для фіксації своєї злочинної діяльності він зняв відео підпалу та надіслав його представнику держави-агресора.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами їхньої злочинної діяльності.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 114-2 (незаконне поширення інформації про розташування Збройних Сил України) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ у Дніпровській області.