Джерело: www.dniprotoday.com

Це історія про доброту, співчуття і силу людського духу, які здатні зберегти навіть найменших і найбеззахисніших створінь у найскладніші часи.

У серці воєнного лихоліття народилася неймовірна історія про маленьке життя, врятоване з лап війни. На Донеччині, серед руїн і звуків бою, українські військові знайшли виснажене дитинча куниці, яке залишилося без матері. Ця тендітна істота, що не досягла й тижня від народження, знайшла притулок у доброму серці людей і тепер живе в одному з притулків для тварин на Дніпровщині. Про це пише видання “Суспільне новини”.

З фронту – у безпеку

Маленьку куницю, яку згодом назвали Грізлі, волонтери вивезли з-під обстрілів. Вона була настільки крихітною і беззахисною, що її виживання видавалося справжнім дивом. “Куниця лежала покинута в окопі, у неї ще навіть хутра не було”, – розповідає керівник притулку “Пегас” Савелій. Працівникам притулку довелося докласти чимало зусиль, щоб виходити маленьку Грізлі. Вони годували її кожні дві години, як немовля, і навіть брали до себе в ліжко.

Нове життя в притулку

Завдяки турботі людей, Грізлі зміцніла і почала вести активний спосіб життя. Її раціон дуже різноманітний: курчата, риба, ягоди – все це подобається маленькій хижачці. Але працівники притулку не хочуть, щоб Грізлі забула свої інстинкти. Тому вони підвішують їжу на різній висоті, щоб куниця розвивала свої мисливські навички.

Повернення до природи

Незважаючи на те, що Грізлі добре адаптувалася до життя в притулку, її справжній дім – це дика природа. Навесні наступного року планується випустити куницю на волю. Працівники притулку сподіваються, що Грізлі зможе повернутися до свого природного середовища і жити довгим і щасливим життям.