Джерело: www.dniprotoday.com

Дніпровська область продемонструвала стійкість народжуваності навіть на тлі загальнонаціонального спаду.

За перші шість місяців 2024 року в області з’явилося на світ 6 962 малюка. Хоча цей показник поступається Києву (9 695 новонароджених) та Львівській області (7 923), він є вагомим досягненням, особливо зважаючи на складні умови, спричинені повномасштабною війною. Про це повідомляє голова Дніпровської обласної ради Микола Лукашук.

Кожна дитина, народжена в цей непростий час, – це маленьке диво. Це символ віри в майбутнє, в те, що життя переможе. Незважаючи на сирени, відключення світла та тривогу, дніпропетровські мами дарують світу нові посмішки.

Цей результат є позитивним на тлі загальнонаціональної тенденції до зниження народжуваності. За даними Опендабот, за аналогічний період в Україні народилося 87 655 дітей, що на 1,5 рази менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення, та на 9% менше, ніж за перше півріччя 2023 року.

Незважаючи на відносний успіх Дніпровщини, гостра демографічна проблема залишається актуальним викликом для всієї України. Війна, економічна нестабільність та інші фактори негативно впливають на рішення сімей мати дітей.

Дніпровщина - у ТОП-3 областей за кількістю новонароджених

 

Дніпровщина - у ТОП-3 областей за кількістю новонароджених