Джерело: www.dniprotoday.com

Аварійні бригади Дніпроводоканалу оперативно усувають пошкодження на мережах водопостачання та замінюють зношені труби на нові.

Аварійні бригади КП “Дніпроводоканал” цілодобово працюють над тим, щоб усунути пошкодження на мережах водопостачання та забезпечити містян водою. Про це повідомлено на сайті Дніпровської міської ради.

Наразі роботи з заміни зношеної труби на нову поліетиленову діаметром 75 мм та довжиною 200 м тривають на вулиці Яна Гуса в Амур-Нижньодніпровському районі. Хоча роботи ведуться з відключенням водопостачання, для зручності мешканців встановлено водорозбірну колонку, де можна набрати воду.

Окрім заміни труб, Дніпроводоканал також активно працює над облаштуванням свердловин, які слугують альтернативним джерелом води у разі перебоїв з централізованим водопостачанням. Станом на 7 липня 2024 року на правобережній частині міста вже облаштовано 46 свердловин з колонками з технічною водою.

Їх улаштували тільки у низині правобережжя міста, на житлових масивах, які ближче знаходяться до річки Дніпро, тому що тільки там знайшли правильну геологічну місцевість для буріння, де менше скальних порід. Але все ж залягання води дуже глибоке і доходить аж до 65 метрів  відносно лівого берега, де максимальне залягання 30 метрів. Окрім 46 колонок на правому березі, на лівому березі міста працює ще 51 колонка з технічною водою. Звертаємо увагу, що вода технічна та може використовуватись в технічних цілях», – розповів начальник управління гідро-архітектурних споруд КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради Дмитро Мороз.

Усі свердловини обладнані колонками з нержавіючої сталі. Біля кожної колонки виконано благоустрій території та укладено тротуарну плитку. З кожної колонки беруться проби води для експертизи у сертифікованій лабораторії. Для зручності мешканців міста на сайті КП “Дніпроводоканал” доступна мапа свердловин та водорозбірних колонок. 

Аварійні бригади Дніпроводоканалу оперативно усувають пошкодження

Аварійні бригади Дніпроводоканалу оперативно усувають пошкодження

Аварійні бригади Дніпроводоканалу оперативно усувають пошкодження

Аварійні бригади Дніпроводоканалу оперативно усувають пошкодження