Джерело: www.dniprotoday.com

Завдяки цим коштам на базі бібліотеки створять «СпільноХаб» – сучасний простір, що включатиме ІТ-зону, релакс-зону, Makerspace та сімейний простір.

Дніпровська обласна бібліотека для молоді здобула значну перемогу – грант у розмірі 30 000 євро від Німецького Фонду EVZ за програмою «ЄМістечко». Ці кошти будуть спрямовані на створення унікального простору – «СпільноХабу», який стане новим осередком для молоді, переселенців та всіх мешканців області. Про це повідомив голова Дніпровської обласної ради Микола Лукашук.

«СпільноХаб» –  це сучасний простір, що включатиме ІТ-зону, релакс-зону, Makerspace та сімейний простір. Тут кожен зможе знайти щось для себе: від навчання за комп’ютером до відпочинку та творчих занять.

Бібліотека як осередок підтримки

Під час війни бібліотеки відіграють особливо важливу роль. Вони стають не лише місцем для читання книг, а й центрами психологічної підтримки, соціальної адаптації та освіти. У “СпільноХабі” будуть проводитися різноманітні заходи для: переселенців, ветеранів та інших верств населення, які постраждали від війни. 

Тут можна буде отримати підтримку, доступ до освітніх ресурсів, щоб продовжувати навчання, взяти участь у тренінгах і зустрічах, що сприяють інтеграції у суспільне життя, психологічній реабілітації.

Дякую нашим бібліотекарям, які, попри складні часи, продовжують працювати на благо міста та області, залучають міжнародні гранти та адаптуються до нових викликів! – додав Микола Лукашук.

Дніпровська бібліотека отримала грант на 30 000 євро

Дніпровська бібліотека отримала грант на 30 000 євро

Дніпровська бібліотека отримала грант на 30 000 євро

Дніпровська бібліотека отримала грант на 30 000 євро