Джерело: gorsovet.com.ua

Рік 1993-й. Зміна світської та церковної влади у Дніпрі, масова приватизація, ваучери, Біле братство, новий автовокзал, Кучма вперше розповідає «Нашому місту» про президентські амбіції.

Початок 1993 року. В Україні надзвичайно складна економічна ситуація. Галопуюча інфляція, абсолютна більшість людей на межі виживання. Зміни у виконавчій владі не приносять очікуваних реформ. У той час у Дніпрі керманичі міста залишаються незмінними – вони дісталися у спадок ще від радянських часів. І ось через понад рік після краху СРСР Дніпро (тоді – Дніпропетровськ) отримує першого “незалежного” очільника міськвиконкому – Віктора Меркушева. Його попередник Валерій Пустовойтенко переходить на роботу в уряд.

Також відбувається зміна очільника Дніпропетровської єпархії УПЦ, тоді – найбільш масової релігійної конфесії. Замість спочилого предстоятеля Кроніда керівником єпархії призначають архієпископа Іринея, який обіймає цю посаду донині.

1993 рік – це рік краху фінансової системи в Україні. Інфляція склала понад 10 тисяч відсотків. Тобто в середньому ціни на товари зросли у сто разів. Водночас саме тоді починається масова приватизація об’єктів державної та комунальної власності.

Докладніше – у нашому відео.