Джерело: www.dniprotoday.com

Затримали шахрая, який вимагав $6000 у військовослужбовця за фальшиве посвідчення волонтера.

Співробітники поліції Дніпра та СБУ викрили та затримали шахрая, який вимагав гроші у військовослужбовця. Зловмисник погрожував фізичною розправою та підпалом майна, вимагаючи 6 тисяч доларів за неіснуючий борг. Про це повідомлено в прес-центрі Головного управління Національної поліції у Дніпровській області.

Як з’ясувалося, фігурант пропонував потерпілому за грошову винагороду виготовити фальшиве посвідчення волонтера, яке б дозволило уникнути мобілізації. Коли 27-річний чоловік відмовився від такої пропозиції, шахрай почав шантажувати його, висуваючи безпідставні вимоги про повернення коштів у сумі 6 тис. доларів, які потерпілий нібито заборгував за виготовлення документу.

17 серпня оперативники міста спільно з працівниками Департаменту військової контррозвідки Служби Безпеки України в Дніпропетровській області затримали фігуранта під час отримання коштів, в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Дніпровського районного управління поліції повідомили 33-річному затриманому про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Триває досудове розслідування.

$6000 за неіснуючий борг: у Дніпрі затримали вимагача

$6000 за неіснуючий борг: у Дніпрі затримали вимагача

$6000 за неіснуючий борг: у Дніпрі затримали вимагача