Джерело: 1kr.ua

28 травня святкують Всеукраїнський день краєзнавства. Це свято призначене для підвищення суспільної уваги до діяльності краєзнавців, поглиблення дослідження та популяризації історії, культури, мови, звичаїв та традицій українського народу.

Метою є також залучення широких верств населення до вивчення та пізнання рідного краю та співпраця з державними органами влади, закладами культури та освіти, науковими установами та громадськими організаціями, зацікавленими у розвитку краєзнавства.

28 травня в Україні святкують День поліцейського офіцера громади. Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

Іменини святкують: Анастасія, Дмитро, Макар, Пахом.

Раніше наши предки вірили у такі погодні прикмети:

  • ранкова роса, зібрана до сходу сонця, має цілющі властивості;
  • холод і дощ — поганий знак, до неврожаю і хвороби домашньої худоби;
  • якщо сьогодні схід сонця багряний — до грозового літа;
  • якщо тепло — літо також буде теплим.

28 травня в історії1756 — день народження популярного соусу майонезу.

1763 — в Києві відкрилася школа з навчання живопису.

1812 — підписано Бухарестський мирний договір, за яким Бессарабія увійшла до складу Російської імперії, а також закінчилася російсько-турецька війна, що тривала з 1806 року.

1830 — президент США Ендрю Джексон підписав закон про переселення індіанців, який дозволив виганяти індіанців з їхніх земель і позбавив їх громадянських прав і свобод.

1957 — в США заснована Національна академія грамзапису, яка вручає найпрестижніші нагороди в світі музики «Греммі».