Джерело: dnepr.express

Поліція ліквідувала міжрегіональну наркомережу, що виробляла тонну наркотиків щомісяця та до якої було залучено десятки людей. Що відомо, повідомляє «Дніпро Оперативний».  

За інформацією пресслужби Національної поліції України, оперативники ліквідували мережу міжрегіональних наркоугруповань, які виготовляли майже тонну синтетичних наркотиків на місяць. У результаті масштабної спецоперації, що охопила 20 областей країни, поліцейські затримали 67 учасників злочинних організацій та виявили 19 нарколабораторій, з яких отримали дохід понад 2 мільярди гривень за півроку.

Спецоперація проходила в два етапи, у червні та жовтні цього року, з залученням понад 1500 правоохоронців. Під час проведення більш ніж 230 обшуків поліцейські виявили та вилучили значну кількість наркотичних засобів: понад 300 кг готового продукту, 1000 літрів рекреаційних сумішей Альфа-PVP, понад 70 кг амфетаміну та 16 кг мефедрону, вартість яких на чорному ринку перевищує 400 мільйонів гривень. Крім того, були вилучені лабораторне обладнання, зброя, набої, 18 автомобілів та сім мільйонів гривень у різних валютах.

Накрили наркоугруповання

Злочинна організація налагодила контрабандний канал постачання прекурсорів з Польщі на спеціально облаштовані склади в Україні, звідки наркотики постачалися до Київської, Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Житомирської, Дніпропетровської та Черкаської областей. Для анонімного збуту наркотиків використовували «мастерклади», приватні логістичні компанії, ботоферми та телеграм-канали.

Накрили наркоугруповання

Незважаючи на складні методи конспірації, оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю змогли ідентифікувати учасників мережі та місця розташування нарколабораторій. Слідчі Нацполіції зібрали достатньо доказів, щоб оголосити підозри 73 особам за низкою статей Кримінального кодексу України, зокрема за незаконне виробництво, виготовлення та збут наркотиків, а також за участь у злочинній організації.

Накрили наркоугруповання

На даний момент суд обирає запобіжні заходи для затриманих, а інші учасники мережі все ще встановлюються. Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Накрили наркоугруповання

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як долучитися до Армії дронів через застосунок «Дія». А ще ми писали про викриття в Дніпрі схеми ухилення від мобілізації, ініціатором якої став місцевий посадовець ТЦК та СП.