Джерело: www.dniprotoday.com

За фактом вчинення крадіжок слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Співробітники поліції Кам’янського району затримали двох чоловіків, причетних до низки крадіжок у П’ятихатках та Вільногірську. Про це повідомлено в прес-центрі Головного управління Національної поліції у Дніпровській області.

Як з’ясували правоохоронці, один із затриманих, 51-річний раніше судимий чоловік, протягом вересня скоїв три крадіжки у П’ятихатках. Зловмисник обирав місця відпочинку громадян, такі як парки, і дочекавшись, поки власники відвернуться, викрадав їхні речі. Так, здобиччю зловмисника стали ноутбук та два мобільні телефони.

Інший фігурант, 47-річний раніше судимий чоловік, був затриманий у Вільногірську. Він обікрав дачний будинок, звідки виніс зварювальний апарат, а також викрав два велосипеди, які власники залишили біля магазинів.

Викрадені речі поліцейські виявили та повернули їхнім законним власникам.

За погодженням із Жовтоводською окружною прокуратурою обом чоловікам повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п`яти до восьми років.