Джерело: www.dniprotoday.com

Для заволодіння бюджетними коштами, посадовець штучно збільшував вартість матеріалів, необхідних для реконструкції мереж водопостачання.

У Дніпрі правоохоронці викрили масштабну корупційну схему, в результаті якої бюджет міста недоотримав понад мільйон гривень. Про це повідомлено в прес-центрі Головного управління Національної поліції у Дніпровській області.

Як стало відомо, під час виконання будівельних робіт по реконструкції мереж водопостачання на одному з житлових масивів міста, посадовець однієї з районних адміністрацій організував злочинну схему. Слідчі встановили, що для заволодіння бюджетними коштами підозрюваний навмисно завищив вартість матеріалів, необхідних для проведення робіт.

Під час проведення санкціонованих обшуків в офісному приміщенні, автомобілі та за місцем мешкання фігуранта правоохоронці вилучили мобільний телефон, планшет та чорнові записи, які можуть свідчити про його причетність до злочину.

За результатами досудового розслідування посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень:

  • Частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);   
  • Частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

За вчинене йому загрожує позбавлення волі на значний строк.

Це черговий приклад того, як корупція підриває довіру громадян до влади і шкодить інтересам міста. Правоохоронні органи продовжують розслідування цієї справи та вживають усіх необхідних заходів для притягнення винних до відповідальності.