Джерело: www.dniprotoday.com

В ході обшуку виявлено та вилучено понад 20 кущів конопель висотою близько 2 метрів. Вилучені рослини направлено на експертне дослідження.

53-річного жителя Криворізького району викрили у незаконному вирощуванні конопель. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції у Кривому Розі.

Правоохоронці отримали інформацію про те, що на одній із земельних ділянок району вирощують наркотичну рослину. 13 липня, за санкцією суду, вони провели обшук на території домоволодіння фігуранта. В ході слідчих дій співробітники відділення поліції №6 Криворізького районного управління поліції виявили та вилучили понад 20 кущів конопель, висотою близько 2 метрів. Вилучені рослини направили на експертне дослідження.

23 липня чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Наразі триває досудове розслідування.

Незаконне вирощування наркотичних речовин є серйозною проблемою, яка несе за собою негативні наслідки для суспільства. Поліція й надалі вживатиме заходів для викриття та притягнення до відповідальності осіб, причетних до таких злочинів. Важливо! Вирощування конопель та інших наркотичних рослин в Україні є незаконним і карається законом. Якщо ви володієте інформацією про подібні факти, повідомте про це до найближчого відділення поліції.