Джерело: www.dniprotoday.com

Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни.

18 липня російські війська обстріляли Нікопольський район Дніпровської області. Під прицілом опинилися Нікополь, Мирівська, Марганецька та Покровська сільська територіальна громада. Про це повідомлено на сайті Головного управління Національної поліції у Дніпровській області.

Ворог віроломно атакував мирні міста та села з артилерійських установок та за допомогою безпілотників. Снаряди руйнували будинки, завдавали шкоди інфраструктурі, несли загрозу життю та здоров’ю людей.

Внаслідок обстрілів пошкоджено промислове та комунальне підприємство, навчальний заклад, приватні будинки, господарські споруди, лінії електромереж, автівки та мікроавтобус. У будівлях потрощені дахи та стіни, вибито вікна та посічено фасади. На щастя, обстріли не призвели до людських жертв. Однак жахлива атака знову підкреслює варварську сутність російського режиму, який не зупиниться ні перед чим, щоб тероризувати мирне населення України.

Правоохоронці на місцях подій задокументували всі наслідки злочинних дій російських окупантів. Розпочато кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Незважаючи на жорстокість ворога, українці не здаються! Ми згуртувалися, підтримуємо один одного та віримо у нашу спільну перемогу. Разом ми дамо відсіч окупантам та відбудуємо все, що вони зруйнували!