Джерело: www.dniprotoday.com

Запуск нової очисної станції – це важливий крок на шляху до забезпечення жителів Криворіжжя якісною питною водою.

Вчора 16 червня, у Широківській громаді Кривого Рогу урочисто відкрили нову очисну станцію. Її збудували за сприяння уряду Чехії, щоб забезпечити місцевих жителів доступом до чистої питної води навіть у складних умовах. Про це повідомив голова Дніпровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Це перша з 13 подібних станцій, які запрацюють у Криворізькому районі. Завдяки цій інноваційній технології люди матимуть гарантований доступ до якісної питної води. 

Будівництво станції стало можливим завдяки тісній співпраці української та чеської влади. Після підриву росіянами Каховської ГЕС, що призвело до серйозних проблем з водопостачанням у регіоні, партнери об’єднали зусилля для вирішення цієї проблеми. Чехія надала кошти на закупівлю обладнання, його транспортування та монтаж, а також організувала навчання для українських фахівців з експлуатації та обслуговування станцій.

Вдячний друзям за таку підмогу! Чеській делегації на чолі з Уповноваженим з питань відновлення України Томашем Копечним, які приєдналися до відкриття очисної станції. Цього тижня обговорювали нашу співпрацю на форумі в Берліні. І цей проєкт – ще одне підтвердження домовленостей і послідовної співпраці.  – додав Сергій Лисак.

Сучасну очисну станцію запустили на Криворіжжі

Сучасну очисну станцію запустили на Криворіжжі