Джерело: www.dniprotoday.com

Новий РЕБ-засіб, розроблений волонтерами Фонду Україна – Справедлива Країна, успішно пройшов випробування в бойових умовах.

Сьогодні 13 червня, на Нікопольщині успішно завершилися випробування нового РЕБ-засобу, розробленого волонтерами-інженерами Фонду “Україна – Справедлива Країна”. Прилад призначений для протидії ворожим дронам-камікадзе, зокрема, моделям з FPV-системою керування. Про це повідомив голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

Тестування відбулося в прибережній смузі колишнього водосховища. Військові задоволені новим пристроєм. Ця розробка дає значні надії на посилення обороноздатності регіону та покращення безпеки мирних жителів. Варто зазначити, що це вже друга система РЕБ, яка успішно проходить випробування в бойових умовах. Перша система, також розроблена волонтерами, вже використовується для захисту українських військ на фронті.

Фінансування витратних матеріалів для нового РЕБ-засобу взяв на себе волонтер Фонду Андрій Радченко та його колеги з Нікополя, які працюють у польській компанії “Marathon”. Ці люди вже давно та системно допомагають українській армії, надаючи їм автомобілі та інше військове обладнання.

Очікується, що незабаром буде представлена й третя система РЕБ, розроблена волонтерами. Її випробування та результати роботи стануть черговим важливим кроком у боротьбі з ворожими дронами.