Джерело: www.dniprotoday.com

Центр «Океан добра» робить неоціненну роботу, рятуючи життя людей з інвалідністю та надаючи їм необхідну допомогу в цей складний час.

Дніпро продовжує активно допомагати людям, які змушені були покинути свої домівки через війну. Місто співпрацює з унікальним в Україні Центром соціальної адаптації людей з інвалідністю «Океан добра», який з перших днів повномасштабного вторгнення приймає людей з інвалідністю з гарячих регіонів. Про це повідомляється на сайті Дніпровської міської ради.

72-річна Людмила Федорівна з Вовчанська – одна з тих, хто знайшов притулок у Центрі. Її онук воює, а онучка з правнучкою виїхали до Польщі. Жінка згадує про жахливі події у рідному місті: вибухи, дрони, страх.

Мене вивезла поліція, і я два тижні перебувала у Харкові. І потім вже перевезли мене до Дніпра. З родини в мене 23-річний онук, який зараз воює. Онуці з правнучкою вдалось виїхати до Польщі. Моя хата у Вовчанську залишилась без вікон та дверей, але що саме зараз з нею – я вже не знаю. Там було дуже страшно: постійні вибухи, літали дрони», – ділиться Людмила Федорівна. 

Пані Тамара з Курахового також пережила евакуацію після інсульту. Зараз вона у Центрі, де отримує допомогу від кваліфікованого персоналу, який допомагає їй відновитися.

Там було дуже страшно, мені допомогли евакуюватись. Тут у центрі дуже гарний персонал, дівчата допомагають, вивозять на прогулянки постійно. Мені подобається тут», – поділилась пані Тамара.

Громадську організацію «Океан добра» створили люди з інвалідністю, щоб допомогти іншим. Її очолює Ольга Волкова – жінка з інвалідністю 2 групи. В березні 2022 року, за підтримки голови Громадської ради Дніпра Геннадія Корбана, ГО організувала евакуацію 545 осіб з інвалідністю. Для них були забезпечені спеціальні умови для комфортного переїзду., а загалом за цей час його допомогу отримали 2 630 осіб. 

Центр пропонує широкий спектр послуг:

  • Тимчасове розміщення
  • Харчування
  • Допомога у самообслуговуванні та особистій гігієні
  • Допомога у вирішенні медичних, соціальних, освітніх питань
  • Відновлення втрачених документів
  • Рішення побутових проблем
  • Реабілітація (новий проект)
  • Допомога у пошуку нового місця проживання в Україні або за кордоном

Дніпровська міська рада активно підтримує Центр. Місто надає приміщення, допомагає з оплатою житлово-комунальних послуг та встановило потужний генератор. Заступник міського голови Едуард Підлубний щиро захоплений діяльністю Центру та зазначає, що він пропонує унікальні послуги, яких немає більше ніде в Україні.

У Центрі є обладнане укриття, яке розраховане на безпечне перебування людей під час повітряних тривог.

Укриття функціонує задля забезпечення безпеки як підопічних, так і персоналу та адміністрації Центру. Розташування укриття позначається за допомогою таблички та покажчиків руху. Відповідно до вимог є один основний вхід/вихід та один аварійний вихід. Приміщення укриття забезпечено місцями для сидіння, електроживленням, штучним та аварійним освітленням, системами водопроводу та каналізації, а також системою вентиляції. Також тут є запаси води, як питної так і технічної, аптечка, шанцевий інструмент, вогнегасники. Укриття обладнане всім необхідним для перебування тут людей під час повітряних небезпек», – підсумував Едуард Підлубний.

Дніпро: Океан добра - притулок для вимушених переселенців

Дніпро: Океан добра - притулок для вимушених переселенців

Дніпро: Океан добра - притулок для вимушених переселенців

Дніпро: Океан добра - притулок для вимушених переселенців

Дніпро: Океан добра - притулок для вимушених переселенців